Békésen tartott előadást Ian Green a tanítványozásról

A Pünkösdi Cigánymisszió a Mégis Remény Egyesület támogatásával háromnapos programot szervezett, amelyen Ian Green, a nemzetközileg elismert keresztény előadó és coach segítette tanácsaival és oktatásával a szolgálókat. Ian Green hosszú ideje szoros kapcsolatot ápol a misszióval, és különösen nagyra értékeli annak munkáját.

Durkó Albert misszióvezető kiemelte, hogy Ian Green tanácsai és mentorálása jelentős támogatást nyújtottak számára a szolgálata során. A Békésen megtartott előadás központi témája a tanítványozás volt, amelynek alapját a „Talmidim” című könyv adta, amely már magyar nyelven is elérhető. A jövőben várhatóan egy mesterkurzusra is sor kerül a témában, a mostani alkalom ennek volt az előkészítése.

Ian Green így fogalmazott: „A mai nap célja, hogy ti már előtte járjatok azoknak, akik a közeljövőben fogják kezükbe venni a könyvet, és megértsétek a szöveg mögött meghúzódó gondolatokat is. A könyv szerzőjét is megkértem, hogy tartson egy mesterkurzust, amely valószínűleg online fog megvalósulni. Megpróbáljuk megkeresni a választ arra, hogyan tudtok tanítványozókká válni, és hogyan működhet mindez minél hatékonyabban a körülöttetek lévő kapcsolati rendszerben.”

A következő időszakban a misszió még nagyobb hangsúlyt kíván fektetni a tanítványozásra. Ennek jegyében Surman László hitélet-missziós főigazgató folyamatosan találkozik a gyülekezeti szolgálókkal, akiknek felméri a felkészültségét és tanácsokkal látja el a hatékonyabb munka érdekében. A háromnapos találkozón Ian Greennel közösen megvitatták a munkafolyamatok során felmerülő kérdéseket, találkoztak a Békés megyei missziómunkásokkal, a békési előadás alkalmával pedig a missziós szolgálók gazdagodtak új ismeretekkel és kaphattak új lendületet, hogy segítsék a 325.000 cigány ember megtérését célzó látást.