Gyerektábor Mezőberényben

A Mezőberényi napközis tábor, a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió és a FIDA International elnevezésű keresztény szervezet együttműködéséből valósult meg. A FINN szervezet 1000 eurót adományozott arra a célra, hogy Mezőberény külvárosi részén, Delhiben egy egyhetes hitéleti gyerek tábor valósuljon meg. Az 1000 eurós adományból biztosítottuk a kézműves eszközöket, az ebédet, tízórait, uzsonnát, jutalom tárgyakat, jégkrémet, ásványvizet. A Cigánymisszió Mezőberényi gyülekezete minden nap gyümölcsökkel, apróbb csokikkal, és finom házi szörpökkel látta el a több, mint 40 fős gyereksereget.

A szervezetünk eltökélt szándéka, minden olyan lehetőség megteremtése, ami segíti a Delhiben élő- főleg cigánygyerekek előrelépését az élet bármely területén.

Táborunk nemcsak a nyarat töltik meg izgalommal és örömmel, hanem hosszú távú hatással vannak a résztvevők életére. A Pünkösdi Cigánymisszió kiemelt figyelmet fordít arra, hogy minden érdeklődő gyerek számára lehetőségeket nyújtson a személyes fejlődésre, az Istennel való kapcsolat felfedezésére, a játékos elmélyítésre. Az egy hetes a hitéleti programokat az Ajándék A Gyermek Egyesület tagjai szervezték és valósították meg. A hét témája a BIBLIAI SZUPER HŐSÖK köré épült, így a gyerekek többek között olyan hősökről tanulhattak, mint például József, Mózes, Sámson, Dávid király, vagy épen Jézus Krisztus.