Építsük a közösséget

Gyerek és családi napot szervezett a Borsodi Alfa Vallási Egyesület Sátai Alfa Gyülekezete. A rendezvényen körülbelül 50 felnőtt és ugyanennyi gyerek vett részt.

A program során a szervezők a hangsúlyt a közösség építésre helyezték. Ezért főzőversenyt hirdettek, melyre kilenc csapat jelentkezett. A résztvevők eltérő ételeket készítettek, a győztes a hagyományos csülkös pacal tinóru gombával lett, mely többek szerint azért sikerült olyan finomra, mert az nap hajnalban szedték hozzá a gombát.

A gyerekek csapatépítő játékokban vehettek részt, emellett ugrálóvár és arcfestés is rendelkezésükre állt.  

A sátai közösségi ház udvarán felállított sátorban folyamatosan zenéltek, dicsőítettek az amatőr előadók, akik az érdeklődő gyerekeknek is megengedték, hogy kipróbálják a hangszereket.

A tartalmas családi nap 9 órától 16 óráig tartott, a sátai lakosokon kívül a gyülekezet más településein működő házi csoportok is képviseltették magukat.

Minden visszajelzés szerint nagyon jó alkalom volt a beszélgetésre, bizonyságtevésre. Több olyan személy is beszélgető társra talált, akik nem tartoznak a gyülekezet tagjai közé. Az alkalom céljai között is ez szerepelt, hogy kapcsolatok épüljenek.