Tavaszi nagytakarítás Nyírvasváriban

„És fogta az Úristen az embert, elhelyezte az Éden kertjében, hogy azt művelje és őrizze.” Móz. 2, 15

Isten az egész teremtett világon jelen van, nemcsak a testünk az Ő temploma, hanem minden az Ő teremtő szeretetének csodás megnyilvánulása. Bánjunk a természettel ennek megfelelő tisztelettel és szeretettel!

Ennek szellemében Nyírvasváriban a Vasvári Pál Általános Iskola pünkösdi hit – és erkölcstan oktatásra járó diákjai, Gaálné Rézművel Margó hitoktatói asszisztens vezetésével elhatározták, hogy a településük közterületeit megtisztítják az eldobált szeméttől. A Nyírvasvári Szeretetponttól kapott műanyag zsákok gyorsan megteltek hulladékkal. A diákok a szemétszedő akcióval fel szeretnék hívni a figyelmet a környezetvédelem fontosságára, a teremtett és épített környezetünk tisztántartására és a generációkon átívelő felelősségre, amely arra hív minket, hogy ügyeljünk a környezetünkre. A pünkösdi hit- és erkölcstan órákon nemcsak a teremtéstörténetet tanítjuk meg a gyerekeknek, hanem azt is, hogy hálával és felelősséggel tartozunk az életünkért, településünkért, környezetünkért.

A nap végén a jól megérdemelt harapnivalóval a Szeretetpont és a Nyírségi Reménység Háza Vallási Egyesület kedveskedett a diákoknak.

Csatlakozzatok ti is, szervezzetek szemétszedő közösségi programot a gyülekezetetekkel, csoportotokkal!