Szolgálati területek a nyírségben

A Nyírségi Reménység Háza Vallási Egyesület Nyírkátai munkatársai töretlen lendülettel végzik közösségépítő tevékenységüket. A heti programok közt szerepel, hogy házi csoportot tartanak Nyírcsászáriban, Máriapócson, Nyírbátorban. Nyírkátán a vasárnaponként megtartott istentiszteleten kívül heti rendszerességgel tartani ifjúsági és gyerek foglalkozásokat.  Minden alkalom megszervezésében a munkatársak törekednek rá, hogy a helyi szükségekre reagáljanak az adott programmal. Üzenetük és tevékenységük központja a Biblia egy-egy szakasza.

A Nyírcsászáriban tartott legutóbbi házi csoport központi üzenete a Zsoltárok 139:23-24: „Vizsgálj meg engem, oh Isten, és ismerd meg szívemet! Próbálj meg engem, és ismerd meg gondolataimat! És lásd meg, ha van-e nálam a gonoszságnak valamilyen útja? És vezérelj engem az örökkévalóság útján!”

A Máriapócson szervezetett alkalom témája „Isten tökéletes és megengedő akarata”.

A Nyírbátorban megtartott alaklom pedig Róma 14:8 „Mert ha élünk, az Úrnak élünk; ha meghalunk, az Úrnak halunk meg. Azért akár éljünk, akár haljunk, az Úréi vagyunk.”

„Szeretnénk ezekkel a programokkal minél több embernek segíteni és épülésére válni. Bízunk benne, hogy a munkánk eredménye a fenti területeken is látható lesz! Minden alkalom nyitott szívesen fogadjuk az érdeklődőket.”