Kültéri programokhoz kapcsolódó fejlesztések a borsodi fiatalok részére VKT-VK-1-2023-/1-000031

2023.01.01. és 2023.12.31. között valósult meg az Egyesület VKT-KP-1-2023-/1-000031 azonosítószámú pályázata. A projekt keretében a Borsodbótán lévő közösségi házban heti rendszerességgel megtartott ifjúsági, hitéleti közösségi alkalmak változatos kültéri programhelyszínének kialakítása, különféle sporttevékenységekhez kapcsolatos eszközök beszerzése (2 db futballkapu, röplabda és tollaslabda háló, tenisz és tollas ütők, futball-labdák, 1 db multifunkciós kondigép) és azok biztonságos és időtálló tárolásához szükséges mobil garázs vásárlása valósult meg.

A projekt eredményeként a gyermekek profitálhatnak a közösségépítés hatékony erejéből, megtanulhatnak alkalmazkodni egymáshoz, másokhoz. A programok során elmélyített értékek, értékrendek beépülnek személyiségükbe.  Új kapcsolatok és barátságok alakulnak ki a gyerekek között, melyek akár egész életükre nézve meghatározóak lehetnek.

Az programokon keresztül azt is várjuk, hogy a gyermekek megtanulják az alapvető morális értékeket, a családban, iskolai környezetben szükséges viselkedésmintákat, az életben adódó problémákra való megoldó képességet, konfliktuskezelést, kudarcfeldolgozást, önértékelést fejlesztenek a szeretet és a hitközösség erejével. A minél több élmény és örömszerzés céljából tartott közös éneklés, zenélés, valamint a közösségi játékok a közösségépítésre vannak legnagyobb hatással.

A vissza nem térítendő támogatás összege 1 000 000 Ft.

KÖSZÖNJÜK A MAGYAR ÁLLAM TÁMOGATÁSÁT!