Nemzetközi látogatók

Az International School of Debrecen azaz a Debreceni Nemzetközi Iskola néhány diákja 2024. szeptember 27-én meglátogatta a Hajdúsági Tüzes Szívek Vallási Egyesület székhelyét. Az intézmény egy nemzetközi hálózat része és érdekelte őket az egyesület munkája. A látogatást előre egyeztette az intézmény az egyesület tagjaival. A bemutatkozás során megismertettük a gyerekkel, azokat a tevékenységeket, amiket végzünk. Képeket mutattunk, hogy milyen nehéz helyzetben lévőkkel találkozunk nap mint és hogyan próbálunk a lehető legtöbbet segíteni másokon, az esetek nagy százalékában az önkéntesek nem csak fizikális, hanem anyagi támogatásával.

A tevékenységeink mellett beszéltünk a gyerekeknek arról, hogy milyen fontos számunkra a hit. És csak a Krisztusba vetett hitnek köszönhetjük azt a sok jó dolgot, amit megtudunk valósítani. A személyes életünkben is a fiatalon való megtérés hozott egy nagyfokú változást. Az egyesület tapasztalata, hogy a romák nehéz helyzetén csak a Krisztusba vetett hit ad kiutat. Illetve a tanulás és a fejlődés segít, hogy olyan munkája legyen a szegény környezetből származó embereknek is, amiből el tudják tartani a családjukat.

Az előadást a részt vevő diákok kérdései zárták, melyekre szívesen válaszoltunk. Reméljük sikerült megmutatnunk és tágítanunk a diákok szemléletét, hogy meglássák sok a segítségre szoruló, de a segítség hatalmas öröm. – Lakatos Jenőné Mónika