Zeng a gitár

Gitárpengetéstől, és gyerekzsivajtól hangos a Biztos Pont Keresztény Egyesület kótaji székhelye. Az Egyesület zenei foglalkozást indított el a Zene 23 „Mindenki szívében van egy dallam” pályázati program keretében.
Heti rendszerességgel van foglalkozás a gyerekekkel, akik a kezdeti lelkesedésnek és a kitartó munkának köszönhetően már pár akkordot elsajátítottak.
Az oktatók és segítőik nagy szeretettel tartják a foglalkozásokat, és egy-egy alkalom után finom uzsonnáról is gondoskodnak a résztvevők számára.
Eredetileg 15 fővel indítottuk útjára a programot, de annyira nagy volt az érdeklődés, hogy mára már a 35 főt is meghaladja az egy foglalkozásba bevont személyek száma.
Az Egyesület egyik fő célja a zenei ismeretek bővítése mellet a hittel való megismertetés.
Azt gondoljuk, ezekkel az eszközökkel is neveljük a fiatalokat az önkifejezésre, az együttműködésre, egymásra figyelésre, kölcsönös tiszteletre, közösségépítésre.
Gitár, dob és ütősök, zongora hangszerekkel és énekkel tartunk foglalkozásokat.
Kialakult egy közösen megválasztott együttes név is a Phrãlãszãm, aminek jelentése: testvérek vagyunk. Ez az együttesünk neve is.
Ez a név jól illeszkedik célunkhoz is, hisz a Biblia tanítása szerint mindazok, akik bíznak Jézusban, testvérek. Reméljük ez a program életeket fog átformálni.
Lakatos Róbert, az egyesület elnöke.