Túl a határon

A Csongrádi Agapé Szeretet Vallási Egyesület önkéntesei új gyülekezetet hoztak létre Románia területén Székelysárdon. Az új kis gyülekezet nagy népszerűségnek örvend. A környezetében 4 házicsoport is alakult, például Andrásfalván.

A gyülekezet alakulásának külön története van. Az egész a Csongrádi Agapé Szeretetet Vallási Egyesület zákányszéki gyülekezetében kezdődött, ahol egy jó ideje aktív hívő életet élt Samu Mihály, Burcea Máté, Gábor Stéfán és Isztojka Boros. Ők négyen születésük szerint Romániából származnak, és a szélesebb körű családjuk is ott él. A karácsonyi időszakra haza szoktak utazni a szülőföldjükre és itt jött a vágy a szívükbe, hogy az otthonukban jöjjenek össze zenés istentiszteletet tartani. De ahogy elkezdték az alkalmakat megtartani, csak maguk között, a rokonság érdeklődését felkeltette az új gyakorlat és ők is részt vettek rajta. Olyannyira, hogy egy-egy alkalmon 40-50 fő is összejött. A családok már nem a régi szokások és hagyományok mentén kezdtek el közösségben lenni, hanem Istent dicsérni és Őt keresni jártak össze. Ennek hathatós jele volt, hogy a résztvevők közül többen megtértek, odaadták az életük irányítását Istennek, felismerve, hogy nélküle nem tudnának élni. Többen fizikai és lelki betegségekből gyógyultak meg. A nagy érdeklődésre való tekintettel alakultak meg a házicsoportok.

Jelenleg az egyik alapító, Samu Mihály házában jönnek össze, és terveik szerint február végén be is merítik a megtért hívőket, hogy amikor elkezdődik a fizikai munka időszaka, új identitásukban megerősödve folytathassák életüket.

A gyülekezetet Péter Pál, az egyesület elnöke segíti és koordinálja.