Elengedni és újat kapni

Nyírpilisen rendszeresen tart gyermek foglalkozásokat a Nyírségi Reménység Háza Vallási Egyesület. Ezeken az alkalmakon is szép számmal jelennek meg a gyerekek és nem meglepő módón a szüleik is. A legutóbbi alkalmon a megbocsájtásról volt szó. Jézus szavairól folyt a beszélgetés, hiszen ő mondja:

„Mert ha megbocsátjátok az embereknek az ő vétkeiket, a ti Mennyi Atyátok is megbocsájt nektek” (Máté 6:14).

A megbocsájtás fontos lépés mindannyiunk életében, hisz ezen múlik, hogy tudjunk a későbbiekben igazán szeretni és tovább lépni a másoktól kapott bántásokon. Ráadásul az életünkben akkor fogunk tudni még inkább teljes életet élni, ha nem ragasszuk magunkhoz a bántások okozta sebeket.

Az értékes beszélgetést egy hatalmas meglepés zárta, a résztvevők között több nehéz sorsú család volt jelen, akik aktív tagjai a csoportnak. Az Egyesülettel együttműködő Pünkösdi Cigány Misszió Szeretet Szolgálatának Nyírvasvári Szeretetpontja célgyűjtést szervezett a családnak, mely során számos ruhát tudtak adományozni. Ez nagy segítség, főleg az új évszak elején, így biztos, hogy minden gyermek kap az időszakhoz megfelelő öltözetet.