Élmény tábor

Július utolsó hetében 33 gyerek érkezett Borsodbótáról a Borsodi Alfa Vallási Egyesülethez tartozó gyerekek közül, hogy egy hetet töltsön el a Manna Alapítvány  ingyenes táborában.

A Vilyvitányi Élménytábor nem egy szokványos szabadidő-eltöltő gyerektábor, de még csak nem is elsődlegesen karitatív tábor, bár sok leendő táborlakónak az itt töltött idő jelentheti majd az egyetlen tábori kalandot.
A Manna Alapítvány célja, hogy minél jobban megismertesse a gyerekekkel a tematikus táborok témáit – egy életre szóló élményt nyújtva nekik. Továbbá, hogy a Vilyvitányi élménytáborban részt vevő gyerekek kulcskompetenciái sokoldalúan és élmény szerűen fejlődjenek. Az Erdei Iskolai program keretében, nonformális oktatásként bonyolítjuk le. Az egyes programelemek, ezért az adott évszak időjárásához és a résztvevő évfolyamok tananyag tartalmához is igazodnak. A gyerekek reszt vettek kirándulás, kulturális eseményeken és több érdekes előadást hallgathattak meg.

Hálásak vagyunk ezért az együttműködésért, egyesületünk célja, hogy minél több kapcsolatot alakítson ki, ehhez az alapítvány nyújtotta program jól egybe illeszthető.