Legendás futballisták rangadóját támogatta a Reményhír SE

Neves sportesemény megrendezéséhez adta a nevét és támogatását a Reményhír Sport Egyesület. A békési Városi Sportcsarnokban megrendezett Retro focitornán a sportág ismert, népszerű játékosai léptek pályára.

A „Régi idők rangadója” elnevezésű retro focitornát február 11-én rendezték meg Békésen, ahol a Fradi és a Honvéd öregfiúk csapata, illetve a Békés Vármegyei Polgármester Válogatottja vett részt.

A nem mindennapi eseményen olyan korábbi legendás játékosokat láthattak a nézők a pályán, mint a Fraditól Telek Andrást, Nyilas Eleket, Fischer Pált, a békési kötődésű Balog Zoltánt, Bojan Lazicsot és Józsi Györgyöt, a Honvédtól a teljesség igénye nélkül Kovács Kálmánt, Csehi Tibort, Bárányos Zsoltot, Plókai Attilát, Dubecz Jánost, Pisont Istvánt, a csapat edzőjeként pedig Détári Lajost. 

A rendkívül jó hangulatú és színvonalas mérkőzéseket hozó torna fő szervezője Ásós Géza volt, aki az ország első cigány éttermének, a békési Kira Vendéglőnek a vezetőjeként kereste meg az egyesületet támogatási kérésével.

A Reményhír SE örömmel támogatta a focitorna megrendezését, ezzel is népszerűsítve a sportot, az egészséges életmód fontosságát, illetve a sporton keresztüli elfogadást és integrációt.

A kilátogató nézők, az egyesület ifjú játékosai, tagjai testközelből láthatták azokat a sportolókat, akik néhány évtizeddel korábban a magyar labdarúgás meghatározó alakjai voltak, és egykoron vérre menő csatákat vívtak egymással. A legendás hírű játékosok ezúttal őszinte sportbarátként, és nemes ellenfélként tisztelve egymást, örömmel találkoztak újra a pályán. 

Az esemény jól példázta a sport összetartó, közösségépítő, nevelő szerepét, ami mind az egyesület, mind az őt támogató Pünkösdi Cigánymisszió legfontosabb célkitűzései közé tartozik.

Szelei János