Mátészalkai Roma Keresztény Egyesület

4700 Mátészalka, Ecsedi u.1.

A Mátészalkai Roma Keresztény Egyesület 2020-as fennállása óta számos jó gyakorlatot és tevékenységet folytat. Egyesületünk telephelye Mátészalkán található. Itt elsősorban gyülekezeti és karitatív tevékenységeket folytatunk.

Alapszabály szerint megfogalmazott tevékenységünk, hogy a hátrányos helyzetű roma emberek részére történő segítségnyújtás, a hit, a keresztény alapértékek megismertetése, terjesztése által. Az egyesület a keresztény hit értékeinek bemutatása révén be kívánja vonni a hátrányos helyzetűeket a közös tevékenységekbe, feladatokba, kulturális eseményekbe, meg kívánja ismertetni az emberekkel Jézus tanításait, ezzel is elősegítendő a helyes életvitelüket, beilleszkedésüket a társadalomba, elhelyezkedésüket a munkaerő-piacon. Az egyesület eltökélt célja, hogy a kereszténység alapértékeinek megfelelően, lehetőségeihez mérten segítséget nyújtson a rászoruló embereknek.

Fontos számunkra, hogy az Egyesülethez forduló rászorulók számára segítséget nyújtsunk. Lehetőségeinkhez mérten igyekszünk minden támogatást kérőt segíteni. Jó kapcsolatot ápolunk a Mátészalkán működő Szatmári Kistérségi Egyesített Szociális és Egészségügyi Alapellátási Intézménnyel. Akik révén még több nehéz sorsú embert tudunk segíteni.

A Mátészalkai közösségi házban heti rendszerességgel tartunk zenés gyerek foglalkozásokat, melyeken a résztvevő gyerekek a nekik megfelelő témákról hallhatnak előadásokat, beszélhetnek problémáikról.  

Mátészalkán kívül egyesületünk jelen van: Gemzse, Porcsalma, Csenger, Nagyar, Gelénes, Kispalád településeken.

Tevékenységünk:

Gyerek foglalkozások szervezése

Rászorulók támogatása

Hitéleti tevékenység

Terveink

  • A helyi roma polgárok önszerveződésének erősítése, társadalmi szerepvállalásuk erősödésének elősegítése, helyi cselekvés közösségi feltételeinek javítása, hátrányos helyzetű társadalmi csoportok munkaerő-piaci és társadalmi integrációjának elősegítése.
  • Ismeretterjesztő előadások, tájékoztatók szervezése, Kulturális programok, előadások szervezése.
  • Egészségügyi felvilágosítás, egészséges életmódra nevelés.
  • Közösségi találkozók, kulturális estek szervezése.
  • A szabadidő hasznos eltöltését segítő programok szervezése, mások által kínált programok közvetítése, oktatás, tanfolyamok és tréningek lebonyolítása.
  • Turisztikai, kirándulás, természetvédelemre nevelés.
  • Sportrendezvények szervezése.
  • Szolgáltatásunkat szeretnénk bővíteni, olyan módon hogy segítsük a rászoruló emberek ügyintézéshez szükséges eljutást.
  • Bővíteni szeretnénk kapcsolat rendszerünket. Ezáltal segítsük más szervezetek munkáját és a velünk kapcsolatba állók is részére is több segítséget nyújtsunk.

Támogathat bennünket

Anyagilag
Mégis Remény Egyesület:

11733003-27314739

Mátészalkai Roma Keresztény Egyesület:

11744041-24437563

Közleménybe kérjük írja be: „Adomány” vagy azt a célt, melyre adományát szánja.

Önkéntes munkával

Keresse helyi kapcsolattartóinkat:

Mégis Reményi Egyesület,

Durkó Szabolcs: (30)566-6632

Mátészalkai Roma Keresztény Egyesület,
Horváth Csaba: (20)599-4820
Adománnyal

Keresse helyi kapcsolattartót:

Mégis Reményi Egyesület,

Durkó Szabolcs: (30)566-6632

Mátészalkai Roma Keresztény Egyesület,
Horváth Csaba: (20)599-4820